یکی از نشانه های زیبایی ظاهر، داشتن مو هایی پرپشت و خوش حالت است. اما متاسفانه هستند مردان و زنانی که در سنین جوانی دچار ریزش مو می شوند. این مشکل زیبایی ظاهر شخص را تحت تاثیر قرار داده و از همه مهم تر اعتماد به نفس فرد را کاهش می دهد. در این زمان جستجو برای بهترین روش جایگزین نمودن مو های از دست رفته شروع میشود. این افراد می توانند از بهترین روش های کاشت مو بهره بگیرند.
کاشت مو بهترین روش برای افرادی است که موهای خود را از دست داده اند؛ اما سن مناسب برای کاشت مو چه زمانی است؟ آیا می توان بلافاصله با شروع ریزش مو، پیوند انجام داد؟ یکی از مهمترین موضوعاتی که در مورد پیوند وجود دارد سن مناسب برای کاشت مو است که در حقیقت بسیار هم اهمیت دارد! بسیاری از مردم همواره این دغدغه را دارند که بهترین سن برای کاشت مو در چه سنی است؟ آیا تاثیرات منوط به انجام پیوند در سن مناسب است؟
از چه سنی ریزش مو شروع میشود؟
با توجه به شرایط توده بدنی هر فرد (BMI)، سن ریزش مو و سن مناسب کاشت مو متفاوت است. در برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی، ریزش مو در سنین زیر ۲۰ سال آغاز میشود. در برخی افراد ممکن است تنها به علت تغییرات هورمونی ریزش مو آغاز شود و تا سال ها ادامه پیدا کند. به همین علت نمیتوان سن دقیقی برای ریزش مو بیان کرد.
آندروژنی و آلوپسی از بیماری هایی هستند که باعث ریزش مو می شوند و ممکن است در هر سنی برای افراد اتفاق بیفتند. به طور کلی می توان گفت که ۲۵٪ افراد در ۳۰ سالگی و ۵۰٪ افراد در ۵۰ سالگی دچار ریزش مو میشوند، ۲۵ درصد و افرادی که در سنین ۵۰ سالگی دچار ریزش مو میشوند ۵۰ درصد است.
علت ریزش موی ارثی یا همان آلوپسی آندروژنی چیست؟
علت ریزش موی ارثی یا آلوپسی آندروژنی، به وجود آمدن تغییرات در سطح هورمونهای جنسی مردانه (آندروژنها) و حساسیت بالای موها به این هورمون ها میباشد. این تغییرات باعث تضعیف رشد موها در مناطق حساس به آندروژن، مانند بخش بالای سر میشود. عوامل ژنتیکی نیز نقش مهمی در بروز آلوپسی آندروژنی دارند.
اگر پدر یا برادران شما مبتلا به ریزش مو باشند، احتمال ابتلا شما به این بیماری نیز بالا خواهد بود. علاوهبر عوامل ژنتیکی، عوامل دیگری نیز میتوانند در تسریع روند ریزش مو و آلوپسی آندروژنی تاثیرگذار باشند. این عوامل شامل استرس، بیماریهای مزمن، تغذیه نامناسب، عوامل زیست محیطی (مانند آلودگی هوا و مواد شیمیایی) و تاثیرات داروها میشوند. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب ریزش مو و آلوپسی آندروژنی، بهتر است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
سن کاشت مو در آقایان
ریزش مو در آقایان نسبت به خانمها، بسیار شایعتر است. معمولا پزشکان متخصص بعد از ۲۵ سالگی فرد که از پایداری ریزش مو اطمینان حاصل کرد، کاشت مو را توصیه می کند. قبل از سن ۲۵ سالگی متخصصین پوست و مو ،با استفاده از مزوتراپی، تجویز داروهای مناسب و اقدامات پزشکی مناسب سعی میکنند تا از ریزش مو جلوگیری کنند. یکی از دلایلی که کاشت مو قبل از ۲۵ سالگی مناسب نیست، این است که احتمال ریزش مو در سنین بالاتر به خصوص در میانسالی زیاد است.
سن مناسب کاشت مو در مردان به عواملی مانند شرایط سلامتی فرد، روش کاشت مو و شیوع ریزش مو در هر فرد بستگی دارد. بهتر است برای اطلاعات دقیق تر به پزشک و یا کلینیک معتبر مانند کلینیک زیبایی دیلای در تبریز مراجعه فرمایید تا مناسبترین روش و زمان کاشت مو را انجام دهید.
سن کاشت مو در خانم ها
به طور کلی کاشت مو برای خانم ها نیز در هر سنی امکانپذیر است. با این حال، برخی پزشکان توصیه میکنند که خانمها بهتر است بعد از ۲۵ سالگی اقدام به کاشت مو کنند. چراکه تا این سن معمولا فرایند رشد و تغذیه موها به خوبی انجام میشود و ممکن است که نیازی به کاشت مو نباشد. اما در صورتیکه خانم ها دچار مشکلاتی از جمله کم پشت شدن موها یا کاهش حجم موها شدند، میتوانند در هر سنی، با مشورت پزشک، از روش های کاشت مو استفاده کنند.
سن مناسب کاشت مو به دو عامل کلی بستگی دارد: یکی جنسیت و دیگری علت طاسی. برای خانم ها و افرادی که به دلیل صدمه دیدن پوست سر دچار طاسی شده اند، محدودیت سنی وجود ندارد. سن مناسب بیشتر برای آقایانی مطرح می شود که از ریزش موی ژنتیکی (آلوپسی آندروژنی یا ریزش مو با الگوی مردانه) رنج می برند. در مورد این افراد بهتر است کاشت مو در سنین بالاتر از ۲۵ سالگی انجام شود. این موضوع دو دلیل عمده دارد که در زیر به شکل فهرست وار و در ادامه با جزئیات بیشتر بررسی کرده ایم.
سن کاشت مو
- در متقاضیان جوان نمی توان پیشبینی کرد که نواحی بانک مو در آینده چه وضعیتی خواهد داشت. اگر ریزش مو در نواحی بانک مو ثبیت نشده باشد، یعنی افتراق بین مو های دائمی و مو هایی که در آینده دچار ریزش خواهند شد، دشوار است. در این صورت ممکن است مو های کاشته شده، نسبت به ریزش مقاوم نباشند و بریزند. به علاوه اگر ریزش مو به طاسی های شدید ختم شود، بانک مو هم خالی شده و جای زخم کاشت مو قابل رویت می شود.
- هرچه ریزش مو در سنین پایین تری آغاز شود، احتمال این که به طاسی های شدیدتری ختم شود بیشتر است. اگر متقاضی جوان در آینده دچار طاسی شدید شود، رسیدن به تراکم هایی که او را راضی می کند، باعث کم پشت شدن مو های سر در سنین بالا می شود که ظاهر بسیار ناخوشایندی دارد.
دلایل ریزش مو در زنان و مردان در چیست؟
ریزش مو در زنان و مردان به عوامل مختلفی بستگی دارد. که این عوامل را در زیر نام می بریم. این عوامل ریزش مو عبارتند از:
- نبود آب و هوای تمیز و مناسب
- محل زندگی با هوای آلوده
- داشتن سبک زندگی نامناسب از بابت رژیم غذایی نا متعادل و غیرمناسب
- عوامل ارثی ، داشتن سابقه وراثتی
- بالارفتن سن چرا که با بالا رفتن سن، تولید فولیکول های مو کاهش می یابد
- داشتن اختلالات هورمونی ناشی از بیماری های زمینه ای
- در بانوان نیز علاوه بر مشکلات قبل، تبعات ناشی از بارداری، زایمان و شیردهی پس از آن
اغلب تصور می شود ریزش مو فقط در افراد مسن رخ می دهد اما باید گفت در جوانان نیز اتفاق می افتد حتی افرادی که هنوز زیر ۲۱ سالشان است. چون به طور کلی ریزش مو تا قبل از ۲۱ سالگی غیرمنتظره است و برای افراد ۱۵ تا ۲۰ ساله شوکه کننده است.
مشاوره : در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر، لطفاً از طریق کانال های ارتباطی با ما در تماس باشید
مشاور: ۰۹۳۸۵۵۶۲۲۰۵ تلفن کلینیک: ۰۴۱۳۴۷۷۰۴۱۷