تاکنون روش های متفاوتی برای از بین بردن موهای زائد ابداع شده است که میتوان به استفاده از پودرها و کرم های موبر، اپیلاسیون، شیو کردن، ، بند انداختن و … اشاره کرد ولی در همه این روش ها، از بین بردن موهای زائد، موقتی بوده و نه تنها این موها مجدد رشد می کردند، بلکه مشکلاتی مانند حساسیت، زخم شدن پوست، رشد مو زیر پوستی و عوارض دیگر به همراه داشت.
لیزر مو های زائد، عملی است که با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می شوند. فرایند از بین بردن موهای زائد، در نواحی مختلفی از بدن مانند دست ها، پاها، گوش ها، صورت، گونه ها و چانه، پیشانی، پشت لب، گردن، ناحیه تناسلی، شکم، و در کل همه نواحی بدن که داری موهای زائد هستند. با استفاده از قرار گرفتن در معرض اشعه لیزر انجام می گیرد و منجر به از بین رفتن فولیکول های مو و عدم رشد مجدد مو می شود.
اما به دنبال همین تکنولوژی موارد بسیاری نیز برای آن مطرح شده که باعث نگرانی برخی افراد شده که در ادامه به توضیح شایعه یا صحیح بودن آن ها خواهیم پرداخت.
شایعات مربوط به لیزر موهای زائد
در ادامه به برخی از شایعات رواج یافته و باور های نادرست در مورد لیزر موهای زائد خواهیم پرداخت:
-
لیزر موهای زائد بسیار دردناک و غیرقابل تحمل است!
با توجه به این نکته که آستانه درد هر فردی متفاوت است، مسئله مهم این است ولی در کل واقعیت این است که انجام لیزر کمی دردناک است ولی درد غیر قابل تحملی ندارد. بسیاری از افرادی که از لیزر برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده کرده اند، گزارش کرده اند که لیزر مو های زائد درد بسیار کمتری نسبت به سایر روش ها به ویژه اپیلاسیون دارد. بنابراین غیر قابل تحمل بودن دستگاه لیزر، شایعه ای بیش نیست.
-
لیزر کردن باعث ناباروری می شود!
برخی از افراد گمان می کنند که لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی در آینده توانایی باروری را از آن ها خواهد گرفت اما آیا واقعا لیزر باعث نازایی می شود؟ پاسخ این سوال اکیدا خیر می باشد.
این نگرانی همیشه وجود دارد که استفاده از لیزر موهای زائد به خاطر نفوذ به اندام های داخلی و ساختار سلولی بدن می تواند منجر به ایجاد ناباروری شود! با توجه به سال ها تحقیق توسط پژوهشگران، در زمینه عوارض لیزر موهای زائد، ثابت شده که میزان نفوذ اشعه لیزر به پوست، کمتر از یک میلیمتر بوده و این امر بدان معنی می باشد که نمی توانند بر تخمدان ها تاثیر بگذارند. لیزر موهای زائد به هیچ عنوان شخص را درگیر ناباروری نکرده و بر تخمدان ها و دستگاه تناسلی هیچ تاثیری ندارد.. تاکید می شود، اثر لیزر موهای زائد به پیاز مو محدود خواهد شد و نفوذی بر باقی اندام نخواهد داشت. پس مسئله ناباروری یا نازایی در پی انجام لیزر موهای زائد، به کلی منتفی می شود.
-
لیزر برای پوست های تیره و موهای دوشن مناسب نیست!
نسل های ابتدایی دستگاه های لیزر موهای زائد، طول موج های کوتاهی داشتند و فقط فولیکول های تیره مو را تحت تاثیر قرار می دادند. به همین دلیل هم گاهی این دستگاه ها، رنگ پوست تیره را با فولیکول سیاه مو اشتباه می گرفتند و با وارد کردن حرارت روی رنگدانه های پوست های تیره، سوختگی هایی را برای برخی افراد ایجاد می کردند. این در حالی است که این روزها، دستگاه های لیزر بسایر پیشرفت کرده اند و با طول موج های بالا می باشند که عمق نفوذ بیشتری به پوست دارند و خطر سوختگی را برای تیره پوستان کمتر می کنند. ضمن اینکه دستگاه های شبه لیزر جدیدی هم که در بازار وجود دارند، اثر خوبی در از بین بردن موهای روشن، سفید و کرکی دارند.
-
لیزر موهای زائد باعث ضخیم شدن موهای کرکی می شود!
این شایعه اصلا صحت ندارد. گاهی اوقات در صورتی که بیمار به اختلالات هورمونی دچار می باشد، ممکن است لیزر مو فولیکول های نواحی اطراف را تحریک کرده و موجب رشد بیشتر موها و ضخیم تر شدن آنها شود. به همین علت باید پیش از شروع جلسات لیزر، مشکلات هورمونی و پوستی خود را با متخصص در میان بگذارید اما در صورتی که فرد سالمی لیزر مو انجام دهد با هر جلسه لیزر موها نازک تر و کمرنگ تر خواهند شد.
-
بعد از لیزر کردن، میزان رشد موها افزایش می یابد!
این حرف دور از واقعیت است. اگر این حقیقت داشت، افراد می بایست این درمان را برای رشد مو خود استفاده کنند مه از بین بردن موها! الگوی رشد مو در هر فرد متفاوت است. همچنین عوامل داخلی و خارجی نقش زیادی دارند. تغییرات هورمونی می تواند باعث سریعتر شدن روند رشد مو شود. به عنوان مثال، بعضی افراد وقتی سنشان افزایش پیدا می کند، رشد موهایشان بیشتر می شود. از سوی دیگر، بعضی از افراد دیگر با افزایش سن، موهایشان کمتر می شود. با این حال، یک جلسه به اندازه کافی برای خلاص شدن از موهای ناخواسته کافی نیست و چندین جلسه باید انجام شود.
-
بعد از لیزر کردن پوست تاول می زند!
در صورتی که تمام نکات پیش از لیزر مو را رعایت کرده باشید، پوست شما در اثر استفاده از لیزر به هیچ عنوان تاول نمی زند. اما متاسفانه برخی افراد در فاصله کوتاهی با جلسات لیزر مو، پوست خود را برنزه می کنند و یا با وجود داشتن تتو، اقدام به لیزر موهای زائد می کنند، در این افراد تاول زدن کاملا طبیعی است و در صورتی که متخصص لیزر تجربه کافی داشته باشد، از انجام لیزر مو بر روی چنین افرادی خودداری خواهد کرد تا زمانی که پوست آن ها به حالت طبیعی بازگردد.
در صورتی که به هر دلیلی پس از لیزر مو پوست شما تاول زد می توانید با رعایت نکات زیر به بهبود هر چه سریع تر آن کمک کنید:
پوستتان را خشک و تمیز نگه دارید تا زمانی که بهبود یابد.
لایه نازکی از کرم آنتی بیوتیک را به مدت ۳ روز روی پوستتان بمالید.
پیش از بهبودی کامل، از لیزر کردن مجدد خودداری کنید.
-
لیزر موهای زائد سرطان زا است!
شایعات زیادی در مورد سرطان زا بودن لیزر موهای زائد وجود دارد که هیچکدام پایه و اساس علمی نداشته و صرفا دهان به دهان رواج پیدا کرده است.
طبق مقاله منتشر شده در وبسایت معتبر Healthline ، تشعشعات استفاده شده در دستگاه های لیزر (مخصوصا دستگاه لیزر خانگی) به قدری ضعیف است که فقط باعث از بین بردن ریشه موهای زائد می شود و نمیتواند به قدری قوی باشد که باعث آسیب رسیدن به بافت های بدن شود. انرژی نور این لیزرها، در سطح پوست باقی می ماند و باعث آسیب دیدن DNA و یا جهش DNA نمی شوند.
همچنین اگر دستگاه های لیزر، کوچکترین ضرر یا آسیبی به بدن وارد می کردند، نمیتونست هیچ کدام از این تاییدیه های معتبر دنیا را داشته و به تولید انبوه برسد.
مشاوره : در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر، لطفاً از طریق کانال های ارتباطی با ما در تماس باشید
مشاور: ۰۹۳۸۵۵۶۲۲۰۵ تلفن کلینیک: ۰۴۱۳۴۷۷۰۴۱۷